NVIO avd Follo og indre Østfold er en lokalforening av Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner. NVIO Follo og Indre Østfold har lokaler på Høytorp Fort på Mysen. Vi holder til i bygg 28.

Andre tirsdag hver måned er det veterantreff i Ski, nest siste torsdag i måneden i Askim og siste onsdag i måneden i Drøbak.

NVIO avd Follo og indre Østfold har nedslagsfelt i kommunene Indre Østfold, Skiptvet, Rakkestad, Aremark, Marker. I tillegg dekker vi også kommunene Nordre Follo, Vestby, Enebakk, Frogn, Nesodden og Ås.

 

Historie

Foreningen ble stiftet 9 april 2003 og tok navnet FN – veteranene Follo og indre Østfold. Det var 19 tilstede og Magne Reke fra Drøbak ble leder av foreningen. 28 april hadde vi det første styremøte og på dagsorden stod bl. verving av nye medlemmer og hvordan vi skulle få informert om medaljen fra Internasjonale Operasjoner som da var bestemt skulle tildeles alle veteraner som hadde deltatt i FN operasjoner fra 1947. Det var 148 veteraner som meldte seg etter at vi gjennom avisoppslag med mer hadde informert om dette.
Under markeringen 8 mai med Fossum bro tildelte vi 63 medaljer.